Menu Sluiten

Dingen om te overwegen voordat u een waterontharder koopt

Waterverzachter

Veel huiseigenaren vragen internet ‘wat is de beste waterontharder voor mijn huis’. Het is echter niet het type waterontharder dat hier net zo belangrijk is als uw behoeften. Het is ook belangrijk om het doel van elke waterontharder te kennen voordat u deze daadwerkelijk voor uw huis koopt.

Kortom, hard water dat uit je kraan komt, bevat mineralen, ijzer en andere onzuiverheden. Hierdoor kunnen veel waterapparatuur in uw huis (boilers, wasmachines, enz.) Verstopt raken en niet zo lang meegaan als u zou verwachten. Hard water kan ook invloed hebben op uw wasgoed en werkoppervlak, evenals op de badkamer en kan zich na verloop van tijd opbouwen.

Tips voor het kopen van een waterontharder

U moet echter voorzichtig zijn bij het kopen van een waterontharder – en raadpleeg altijd de volgende tips voordat u een beslissing neemt.

worden getest

1) Zorg ervoor dat u hard water heeft dat moet worden onthard – Eerst en vooral moet u ervoor zorgen dat uw huis om te beginnen hard water heeft. Hard water wordt gedefinieerd als een die meer hardheidsmineralen heeft dan één korrel per gallon – die gemakkelijk kan worden getest.

2) Bepaal hoeveel onthard water u dagelijks nodig heeft – Het kopen van een waterontharder is geen gemakkelijke beslissing, vooral met al die verschillende modellen die er zijn. Zorg er dus voor dat het volledig handmatig, semi-automatisch of volledig automatisch moet zijn – alles op basis van de dagelijkse behoeften van uw huishouden en de output van alle apparatuur die u beoordeelt.

3) Is het nodig ijzer en mangaan te verwijderen – Als uw waterontharder op zoutbasis is, moet u controleren of het zout gezondheidsproblemen voor u kan veroorzaken, vooral vanwege de natriumzouten en de mogelijkheid om uw septische systeem te overbelasten.

4) Controleer de installatiekosten – De prijs van een waterontharder is niet hetzelfde wanneer u deze ziet – en wanneer u de installatiekosten eraan toevoegt. Zorg er dus voor dat u niet wordt opgelicht door het bedrijf dat de installatie uitvoert en onderhandel dienovereenkomstig over de prijs.
5) Kijk of u het wilt onderhouden – Waterontharders hebben onderhoud nodig. Zelfs als u een volautomatische krijgt, is onderhoud nog steeds nodig – en in principe omvat het opnieuw vullen van de zoutvoorraad voor de pekeloplossing en het periodiek reinigen van de pekeltank.
Laatste gedachten over het kopen van een waterontharder
Zoals u kunt zien aan wat hierboven is vermeld, zijn er tal van overwegingen bij het kiezen van een waterontharder voor uw behoeften. De meest populaire waterontharders zijn op basis van zout, maar de realiteit is dat er verschillende processen voor het ontharden van water zijn, die allemaal goed onderhoud en reiniging nodig hebben.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *